12 november 2023
10:30

Huddinge IF P16:U Svart

Referat: Ekerö IK P08 - Huddinge IF P16:U Svart

Vi tog färjan från Slagsta för att spela match på Träkvistavallen mot Ekerö IK. Det var vår första 2x45 min match någonsin och dessutom extra roligt att vi fick spela på plan 1, huvudplan. Vi visste innan matchen att våra motståndare är duktiga på att använda kanterna och att de även har ett par vindsnabba spelare som kan oroa på djupet. Vi spelar vårt vanliga raka spel och tar ledningen i den 24:e minuten när Albin K. precisionspassar Farouk El M. på djupet till 1-0. Kort därefter misslyckas vi med ett uppspel och Ekerö får en monsterchans att kvittera men vår målvakt för dagen Ozan H. räddar. Minuten senare, i den 27:e minuten, återerövrar vi bollen på hemmalagets planhalva genom den hårt arbetande Viggo R. som tar sig igenom på högerkanten och passar bollen perfekt till Albin K. som utan minsta tvekan placerar in bollen i mål till 2-0. Vi går till halvtisvila med som det då känns en stabil 2-0 ledning. Det ska visa sig att den inte var så stabil då i den andra halvleken försöker hemmalaget att använda djupet mer genom att spela in bollen på spelyta 3 bakom våran backlinje. De får utdelning i den 57:e matchminuten efter ett perfekt instick och den speediga anfallaren kan rulla in bollen till en 2-1 reducering. Målet ger hemmalaget ökat självförtroende och en massa ny energi. I den 70:e minuten kommer kvitteringen efter ett inlägg från högerkanten och lite oreda framför vårat eget mål. Vi får kämpa för att återta momentum i matchen. I den 77:e minuten passar Albin K. från vänsterkanten till Mert I.C. som ger oss ledningen på nytt, 3-2. Hemmalaget lyfter upp laget offensivt och lyckas skapa några frilägen men Ozan H. i målet gör ett par monsterräddningar. I matchen sista minut kontrar vi in slutresultatet till 4-2 genom Farouk El M. efter ett Peter R. föredomligt tagit ett snabbt inkast när motståndarna var oorganiserade och inte hunnit hem på försvarssida.